24 apr

Save the date!

Op zaterdag 22 juni van 14-17 uur is iedereen van harte welkom om Woonwerkplaats De Kleine Wereld te bezoeken! Er zijn leuke activiteiten, zoals markt, circus, dans, sport en spel, theater, film, etc. En je kunt er kennismaken met Welkom in Wageningen, Vluchtelingenwerk en Solidez.

01 apr

Vrijwillige bouwbegeleiders gezocht!

Heb je ervaring met bouwen of installatiewerk? De zelfwerkers in dit unieke project hebben meer begeleiding nodig dan verwacht. Vind jij het leuk om klusjes voor te doen?
Versterk dan ons team van vrijwillige bouwbegeleiders (bel Sandra 06-28683171). Kijk of het wat voor je is en doe een ochtend (9-12) of een middag (13-16uur) mee aan de Industrieweg.

06 mrt

Syrische lunch op de bouw

Wow! Mariam en Abier verzorgden vanmiddag een heerlijke Syrische lunch voor de zelfwerkers! Goed gevulde buiken en glimmende ogen als resultaat .
Note to self voor een hogere opkomst: gebruik de taalles op de bouw om over de gezamenlijke maaltijd te praten en te bespreken of de uitnodiging duidelijk is.

27 feb

Met de zelfwerkers naar theater

Foto: George en Eran worden racisten

De zelfwerkers waren uitgenodigd voor de voorstelling  George en Eran worden racisten. Een prachtige komedie die op momenten ook oncomfortabel en zelfs pijnlijk confronterend is.
Voor ons bleek de les om een volgende keer de zelfwerkers langer van tevoren uit te nodigen. Met wat voorbereiding had de opkomst hoger kunnen zijn. Nu bleek taal en het theater voor velen nog een drempel te vormen. Voor degenen die er waren was het toch een bijzondere ervaring!

18 jan

Buurtborrel

In de wijk is veel belangstelling is voor de Woonwerkplaats. Een groot aantal buurtbewoners gaf gehoor aan onze uitnodiging om de bouw te bezoeken. Onder het genot van een hapje en een drankje vonden mooie ontmoetingen plaats.

13 dec

De sleutel tot de Woonwerkplaats

De overdracht van de sleutel door Dennis Gudden aan Ien van Doormalen, in het bijzijn van de initiatiefnemers en leden van de Stichting.

Wethouder Dennis Gudden heeft vandaag, donderdag 13 december 2018, officieel de sleutel van het pand Industrieweg 27 overgedragen aan Ien van Doormalen van Stichting Woonwerkplaats De Kleine Wereld. Het voormalige schoolgebouw dat eigendom was van de gemeente is verkocht aan de Stichting. De Stichting kan nu van start met haar burgerinitiatief. In het pand worden 6 appartementen gebouwd waarvan er vijf bestemd zijn voor statushouders. Het zesde appartement is voor een Wageningse wegwijs bewoner, die de weg weet in Wageningen voor vragen van de andere bewoners.

Wethouder Gudden: “Dit is een fantastisch mooi, kleinschalig burgerinitiatief van een groep betrokken Wageningse inwoners. Als gemeente wilden we daar graag een bijdrage aan leveren. Ik ben blij dat we het pand aan de Industrieweg hiervoor beschikbaar kunnen stellen.”
Ien van Doormalen, voorzitter van de Stichting: “Eindelijk is het zover. Met de overdracht van het pand en de benodigde financiering vanuit kerken en particuliere investeerders kunnen we met de realisatie van wat ons met de Woonwerkplaats ‘De Kleine wereld’ voor ogen staat aan de slag. Zorgen dat er woonruimte beschikbaar komt die mede door statushouders is gebouwd. Dat we nu zover zijn is te danken aan de enorme betrokkenheid vanuit de Wageningse gemeenschap, de samenwerking met de gemeente en niet te vergeten het ongelooflijke doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers van het eerste uur: Pieter Roza en Sandra Labree”.

Vanaf oktober 2015 is een initiatiefgroep van enthousiaste en betrokken Wageningers op zoek naar een pand voor statushouders. Het pand aan de Industrieweg kwam in beeld en de gemeente was bereid haar medewerking te verlenen. De stichting en gemeente bepalen samen welke statushouders die afkomstig zijn uit Wageningen een appartement in het pand kunnen huren.
De aankoop en verbouwing van het pand is mogelijk door leningen van het PDKN, de Protestantse Gemeente te Wageningen, de Protestantse Gemeente te Elst en van diverse particulieren. Door middel van crowdfunding wil de Stichting extra onderdelen realiseren, bijvoorbeeld de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte en de tuin.

De stichting gaat het pand eerst verbouwen. De toekomstige bewoners helpen mee aan de verbouw van het pand. Het streven is dat de verbouwing april 2020 gereed is.