17 mrt

Nieuw bestuur

Vanaf 1 januari 2023 is de samenstelling van het bestuur als volgt:

Bestuursleden v.l.n.r. (onbezoldigd):
– Mevrouw Sandra Labree (voorzitter)
– De heer Bert van Engelen
– De heer Geert van Rumund
– De heer Wim van Lemmen (penningmeester)
– Mevrouw Gretha Jansen
– De heer Gerhard Zielhuis (secretaris)

19 nov

Schoonmaakmiddag

Op 19 november hebben bewoners en bestuur een schoonmaakmiddag gehad.
Met vereende krachten is de vloer van de gemeenschappelijke hal, opgeruimd, grondig gereinigd en gepolijst. Tevens zijn alle boeiboorden aan de buitengevels schoongemaakt (zie de foto’s). Na afloop werd de schoonmaak gevierd met een hapje en een drankje.

Het is fijn om zo samen aan de kwaliteit van de leefomgeving te werken. Dank voor ieders inzet. Volgende keer in een wat warmer seizoen met een kleine BBQ ter afsluiting.

02 nov

Egelhuis in gemeenschappelijke tuin

De gemeenschappelijke tuin blijkt een prettige plek voor de bewoners om te vertoeven, elkaar te ontmoeten en een barbecue te houden. De eerste oogst van de moestuin wordt graag door de bewoners geconsumeerd.
Ook dieren ervaren de tuin als een fijne plek. Vogels en slakken proberen een graantje mee te pikken uit de moestuin. Een egelfamilie heeft zich in de takkenril gevestigd. Voor hen heeft Karim, onze tuin-vrijwilliger een egel onderkomen in elkaar getimmerd.

10 sep

Molenmarkt

Op 10 september 2022 was er voor ons weer de gelegenheid- na twee jaar Corona- om ons project onder de aandacht van een breder publiek te brengen. We hebben vooral de gemeenschappelijke tuin en het internationaal karakter van het project op een ludieke wijze toegelicht. Er was voldoende interesse; de gevoerde gesprekken wezen uit dat er veel steun is voor de doelstellingen van het project. We ontvingen diverse donaties en aanmeldingen van Wageningers die zich als vrijwilliger voor de Kleine Wereld willen inzetten.

13 jun

Open dag 25 juni 2022

Woonwerkplaats De Kleine Wereld wordt sinds mei 2020 bewoond. De tuin met picknickbanken en bergingen is vorig jaar ingericht en de moestuin dit jaar. We laten u dit graag zien!

Eens per jaar verzorgen wij een Open Dag voor vrienden en geïnteresseerden. Dit jaar valt dat op zaterdagmiddag 25 juni. U bent tussen 14-16 uur van harte welkom in de tuin van Woonwerkplaats aan de Industrieweg 27. We serveren koffie en thee en lekkere hapjes.
Kom kennismaken met het project, de bestuursleden en enkele bewoners. We hopen u daar te zien!

Hartelijke groet,
Het bestuur van De Kleine Wereld
Bert, Gerhard, Jaap, Pieter en Sandra

06 mrt

Zaai- en kweekkas

Verschillende vrijwilligers hebben samen een zaai- en kweekkas gebouwd. Hierin kunnen planten voor de moestuin gezaaid en opgekweekt worden. De constructie is al stormbestendig gebleken!

De kas is gemaakt van serredelen die we via een vriendin van Sandra hebben gekregen. Machiel, Egbert en Gerhard hebben deze opgehaald in Deventer. Pieter heeft vervolgens een ontwerp gemaakt en Machiel, Jan, Karim en Gerhard hebben hem in elkaar gezet. Een mooie samenwerking!

In de linkerkant zijn inmiddels meer planken gemaakt. Deze kant zal dienen voor opslag. De eigenlijke kas bestaat uit het midden- en rechterdeel.

Aangezien het behoorlijk warm kan worden kan de kas bovenaan open.

26 feb

Nude Ontmoet

Afgelopen zaterdag 19 februari was er Nude Ontmoet, een middag georganiseerd door buurtbewoners. Op meerdere plekken kwamen mensen buiten samen om wat te eten en drinken en te kletsen. Met een bakfiets werden de verschillende locaties voorzien van koffie en soep.

Ook bij ons werd er lekker geborreld, ondanks de kou.

Zie ook hier voor een verslag van Stad Wageningen van dit leuke initiatief.

15 feb

Bewonersbijeenkomst 4 februari 2022

Bewonersbijeenkomst

Na maanden van coronamaatregelen kon er eindelijk een bewonersbijeenkomst worden gehouden. Er was een flinke opkomst van bewoners en het bestuur. Hieronder de hoogtepunten.

Afscheid Willem & Willemijn

We hebben afscheid genomen van Willem, die samen met Willemijn naar een rustigere woonplek verhuist. Namens het bestuur heeft Gerhard dank uitgesproken aan Willem voor zijn tomeloze inzet als bouwbegeleider en wegwijsbewoner. We wensen beiden alle goeds! Een opvolger was gelukkig snel gevonden: Rosanne is onze nieuwe wegwijsbewoner.

Geschenken Werkgroep Vakantiegeld Delen

Van de Werkgroep Vakantiegeld Delen hebben we drie geschenken ontvangen: een semiprofessioneel tafelvoetbalspel, een degelijke sjoelbak en een speeltoestel met glijbaan. De toestellen zijn dezelfde avond nog gretig in gebruik genomen. Er kon niemand van de Werkgroep aanwezig zijn, maar we zijn ze erg dankbaar!

Presentatie moestuin

Onze tuinman Karim vertelde aan de hand van een prachtig visueel overzicht over de mogelijkheden van de moestuin, en daagde de bewoners uit de eigen wensen en ideeën kenbaar te maken voor de te verbouwen groentes en kruiden. Uiteraard zijn ze ook uitgenodigd dit voorjaar mee te helpen bij de realisatie van de plannen en het onderhoud van de tuin. Er was veel belangstelling voor dit initiatief.

Hierna was het tijd voor een hapje en een drankje en kwam er een einde aan deze gezellige bijeenkomst. Zeker voor herhaling vatbaar!

15 sep

Uniek boekje “Samen bouwen aan de toekomst”

Het boekje vertelt het verhaal van dit bijzonder initiatief in Wageningen. De Kleine Wereld is een werkervaringsplek voor statushouders en transformeert in zestien maanden tot een woonplek met zes appartementen voor statushouders en een wegwijsbewoner. De hoofdrolspelers vertellen u over het plan en het proces, over de successen en ook over de hobbels onderweg. Met dit boekje hopen we u te inspireren op zoek te gaan naar wat ú kunt doen.
Het is tegen kostprijs (en verzendkosten) te bestellen. Mail ons het gewenste aantal en uw adres.